Terug naar Onschuld (‘Return to Innocence’)

Terug-naar-Onschuld-wide

Seksualiteit is ons gegeven om liefdevol met jezelf en de ander te communiceren. En toch kunnen wij in deze intimiteit soms schuld, schaamte en spijt ervaren. Misschien ken je momenten in je leven waar je de verbinding met de ander en jezelf hebt verbroken.

Misschien ben je keer op keer teleurgesteld in je verwachtingen. Misschien heb je geleerd – voor de lieve vrede – het er uiteindelijk maar niet meer over te hebben. En daarmee is er een eenzame plek in jezelf waar schuld, schaamte en spijt de bewoners zijn. 

Deze workshop is bedoeld jou meer vrijheid, vreugde en vrede te laten ervaren. De focus is op communicatie met jezelf en de ander en niet op seksualiteit als vorm.

De workshop is speels, bekrachtigend en bovenal respectvol. Je hoeft nooit iets te doen dat jij niet wilt.

Je leert en oefent een praktische methode die je kunt gebruiken in ieder aspect van je leven en in al je relaties. Deze methode is gebaseerd op de toepassing van de ideeën van Een cursus in wonderen. De essentie van dit diepzinnige boek wordt in de inleiding kernachtig samengevat: 

“De cursus beoogt niet de betekenis van liefde te onderwijzen, want dat gaat wat onderwezen kan worden te boven. Hij beoogt echter wel de blokkades weg te nemen voor het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde, die jouw natuurlijk erfgoed is. Het tegendeel van liefde is angst, maar wat alomvattend is kent geen tegendeel.”

Op deze workshop zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Eerstvolgende Terug naar Onschuld workshops:

-